Türkiye ekonomi şurasına katıldı

Yayınlama: 01.07.2022 14:29
A+
A-

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, ev sahipliğini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun yaptığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ile 365 Oda ve Borsa Başkanının iştirakıyla gerçekleştirilen “Türkiye Ekonomi Şurası”na katıldı.

* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Şura’da iş dünyamızın temsilcileri sorun ve taleplerini Hükümete aktardı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) İkiz Kuleleri’nde 29 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 14.00’te düzenlenen “Türkiye Ekonomi Şurası” ile ilgili açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:

“Ekonomi Şurası’nda konuşan TOBB Başkanımız M. RifatHisarcıklıoğlu, mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulmasının çok faydalı olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleştirilen şuradaiş dünyamızın temsilcileri sorun ve taleplerini Hükümete aktardı.TOBB BaşkanımızHisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan “Ekonomi Şuraları”nın, kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti.Burada dile getirilen pek çok meselenin, katılımcılar sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yetkililerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında ve sorunların çözümünde destek olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ise konuşmasında, salgın döneminde iş insanlarının her birinin yerlileşmenin avantajlarını görerek zorlukları fırsata çevirecek potansiyele sahip olduklarını belirtti. Türkiye’nin Covid-19 Salgını döneminde gücünü artıran az sayıda ülkeden birisi olduğunu dile getirdi.Pandemisürecinde toplumun sağlığını korumak için her türlü tedbiri almalarının yanı sıra vatandaşların aşını, işini, sermayesini korumasını sağlamak için tüm imkânları sefer ettiklerine dikkati çekerek; “Bunu da en iyi TOBB ailesi, yani ekonominin kalbindeki babayiğitler; sizler bilirsiniz” dedi.İş dünyası ile birlikte badirelerin atlatıldığı, içeriden ve dışarıdan çıkarılan engellemelere birlikte göğüs gerildiği bir dönemde en büyük kazanımlarının iş dünyasından çalışanlara kadar tüm kesimleri destekleyebilmeleri olduğunu aktardı.”

Haber Merkezi

 

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi