Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu


Türkiye Briç Federasyonu, Türkiye’de 81 ilde bulunan 300 briç kulübünde “Öksel Demir” turnuvası düzenleyerek Öksel Demir’i andı.
Tekirdağ Briç Kulübü üyesi olan Öksel Demir’i anma turnuvası Briç Federasyonu yönetim kurulu üyelerine yapıldığını belirten Tekirdağ Briç Kulübü Başkanı Ferit Gökçe, ilk kez bir üyeye briç federasyonu başkanlığının anma töreni düzenlediğini söyledi. Tekirdağ Briç Kulübü’nde 60 üyenin bulunduğunu ifade eden Gökçe; “Şuan kulübümüzde 7 masa bulunmakta. Aynı anda bizim 28 oyuncumuzla birlikte Türkiye’nin bütün kulüplerinde turnuva düzenleniyor. Federasyonun internet sitesinde de bu turnuva tüm Türkiye’ye duyuruldu. Değerli üyemiz ve hocamızı andığımız için mutluyuz.” dedi.
Türkiye Briç Federasyonu, Tekirdağ Briç Kulübü üyesi merhum Öksel Demir anısına Türkiye genelinde anlamlı bir organizasyona imza attı.
Federasyon tarafından 81 ilde ve yaklaşık 300 briç kulübünde eş zamanlı olarak düzenlenen “Öksel Demir Anma Turnuvası”, briç camiasında büyük yankı uyandırdı.
Tekirdağ Briç Kulübü Başkanı Ferit Gökçe, turnuvanın ilk kez bir kulüp üyesi adına Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenmesinin kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Gökçe, “Bu turnuva, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterimizin destekleriyle hayata geçti. İlk kez, yönetim kurullarında görev almamış ya da milli sporcu olmayan bir kulüp üyemizin adı Türkiye çapında bir turnuvaya verildi. Bu, kulübümüz adına çok büyük bir kazançtır,” dedi.
Turnuvanın Türkiye genelinde aynı anda, aynı bordlar ve aynı isimle oynandığını belirten Gökçe, “Şu anda Türkiye’nin tüm briç kulüplerinde eş zamanlı olarak bu turnuva oynanıyor. Tekirdağ’da da ilk kez böyle kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Briç Kulübü’nde normal şartlarda 61–62 üye bulunduğunu aktaran Gökçe, şehir dışında olan üyeler nedeniyle turnuvaya katılımın sınırlı kaldığını ancak organizasyona olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Turnuvanın federasyonun resmi internet sitesinde de duyurulduğunu vurgulayan Gökçe, “Değerli üyemiz ve hocamız Öksel Demir’i anmak bizim için bir vefa borcuydu,” dedi.
Merhum Öksel Demir’in oğlunu da turnuvaya davet ettiklerini belirten Gökçe, “Oğlu İstanbul’dan geleceğini katılmaya çalışacağını söyledi. Biz yönetim olarak ve kulüp üyeleri olarak elimizden geleni yaptık,” diye konuştu.
Vefa duygusunun önemine dikkat çeken Gökçe, “Öksel abi; Tekirdağ’a eğitimci, yazar, şair ve iş insanı olarak büyük emekler vermiş, çok değerli bir büyüğümüzdü. Vefa sadece bir semtin adı değil. Bu anlayışla hareket ettik. Sayın Federasyon Başkanımıza da büyük bir anlayış göstererek bu organizasyona ‘seve seve’ destek verdi,” ifadelerini kullandı.
Öksel Demir Anma Turnuvası, briç camiasında vefanın ve spor kültürünün güzel bir örneği olarak hafızalarda yer aldı. Habertrak/Nijat Ayvaz