“Usulsüz arsa satışlarına kanmayın”

Yayınlama: 25.05.2021 10:41
A+
A-

Hisseli satışlar konusunda 2016 yılından bu yana vatandaşları uyarmaya devam ettiklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı araziler üzerinde, tacirler tarafından çizilmiş ve herhangi bir geçerliliği olmayan krokiler üzerinden yapılan satışlar konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz.” dedi.

Çorlu’da Seymen, Önerler ve Şahpaz Mahallelerinde usulsüz olarak tarla vasıflı araziler üzerindeki arsa özelliği taşımayan tarımsal arazilerin hisse satışlarının yapılmaya devam edildiğini dile getiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yaptıkları tüm uyarılara rağmen vatandaşların halen kandırıldığını belirtti.

2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında çok sayıda haber ve duyuru yayınlandığını, vatandaşların bu duyuru ve haberlerin yanı sıra muhtarlıklar vasıtasıyla da uyarıldığını belirten Başkan Yardımcısı Çolpan, “Biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yıllardır uyarılarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bilerek veya bilmeyerek açıklamalarda bulunanlara, sizi kandırmak isteyen tacirlere inanmayın, güvenmeyin… Bu konuda en doğru başvuru adresiniz kadastro, tapu ve belediyelerdir.

Tarla vasıflı araziler üzerinde hukuki dayanakları bulunmayan, resmî makamlarca onaydan ve hiçbir işlemden geçmemiş tapularda değişik metrekarelere isabet eden hisseler tacirler tarafından çiziliyor. Bu yalan yanlış şekillerle sanki ortada vasıflı araziler varmış gibi gösterilerek satışlar yapılıyor ve sonucunda da vatandaşlarımız büyük mağduriyete uğruyor.

Unutmayın ki, bir arazinin arsa niteliği taşıyabilmesi için öncelikle imar planları içerisinde yapılaşmaya uygun bir vasıfta yer alması gerekmektedir. 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili mevzuat hükümleri ve imar planı plan notları gereğince bölünme şartlarına göre ifraz (bölünme) işleminin Encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğü’nün onayına istinaden Tapu Müdürlüğü’nde yapılan işlemler ile tamamlanması gerekiyor.”dedi. Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi