Yeni haliyle hizmete açıldı

Yayınlama: 20.11.2021 11:37
A+
A-

Keşan Belediyesi’nce düzenlenen Rasim Ergene Caddesi’nin açılışı düzenlenen törenle açıldı.

Taksi Park önünde başlayan açılış törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Rasim Ergene’nin ailesi,  belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ”Kurtuluşumuzun

  1. yıl dönümüne bir adım kala, Keşan’ımıza yakışan bir çalışmamızın daha açılışını

gururla sizlere sunmak istiyorum. Keşan’ımızın her noktasında nice gayretlerle başlattığımız yol ve kaldırım seferberliği kapsamında, bugün de Rasim Ergene Caddemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu caddemiz ile birlikte Paşayiğit Caddesi, Millet Caddesi ve Necati İşcan caddelerimiz kısa sürede tamamlandı. Yol medeniyettir dedik. Bu güzel yollarda birlikte yürüyeceğiz dedik. İnandık mı yaparız dedik ve çok şükür görev süremiz boyunca toplamda 50 km’lik yol ve kaldırım çalışmasını tamamladık. Ben 40 ülkeyi gezdim 41. ülke de Portekiz oldu, akşam saat 03.30’da Portekiz’den Keşan’a geldiğimde bu caddeyi gezdim ve video çektim. Ben yıllarca Keşan niçin Avrupa’daki şehirler gibi değil diyordum ama akşam burayı gezdiğimde şunu anladım. Keşan’ımız bu özendiğimiz Avrupa şehirlerinden daha güzelmiş. Keşan Belediyesi olarak 50’ye yakın cadde ve sokakta yenileme çalışmalarımız sizlerin de desteği ile nihayetine erdi. Bu anlamda; Edirne Valiliğimizin destekleri ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işbirliği için, sizler adına şükranlarımı sunuyorum. Merhum Belediye Başkanımız Rasim Ergene’ye yakışır bir caddeyi ilçemize kazandırdık. Bizim üslübümuz;  sözümüzü eser ve hizmetler ile söylemektir. Göreve gelirken de ifade ettiğimiz gibi; Keşan’da önceliğimiz  yol ve kaldırımlar olacak dedik. Vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin,  çocuklu annelerimizin daha konforlu yollarda seyahat etmesini öncelikli hedef kıldık. Konfor demişken; yenilediğimiz tüm cadde ve sokaklarımıza,  gerçek konfor katma vizyonunu da geliştirdik. Sadece asfalt dökmek bu vizyonu yansıtmıyordu. Bakın gördüğünüz gibi; modern yaya ve yol çizgileri,durakları, mobilyaları, kaldırımları, refüjleri, duraklama cepleri, ağaçlandırmaları, aydınlatmaları sokak donatıları ve tüm estetiği ile hayat bulan yaşam alanları hazırladık.Sadece araçlara değil insanımıza konfor sağlayacak bir yol vizyonu geliştirdik. Bizler sizlerin takdiri, enerjisi ve dualarıyla, şehrimizde her mahallemizin gelişimini hızlandıracak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devam etmekte olan ve yapımına başlanacak çalışmalar ile birlikte daha nice konforlu cadde ve sokaklarımız olacak. Biz de bu çalışma azmi, sizler de bu heyecan varken, Keşan’ımız adına daha nice kazanımlara imza atacağız. Şunu çok iyi biliyoruz ki; birlikte oluşturulan her zenginlik çok kıymetlidir. Bu anlamda ben başta sayın valimiz olmak üzere, Edirne milletvekilimize,  il ve ilçe başkanlarımıza,  Karayolları Genel Müdürümüze, canla başla çalışan birimlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah yolumuzu açık etsin Keşan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Vali Canalp’ın konuşmasının Rasim Ergene Caddesi Vali Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve konuklar tarafından düzenlenen kurdela kesimi ile açıldı. Rasim Ergene’nin yakınları caddenin yeni düzenlemesi nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür etti. Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi