
Şadiye Onar Karataş…
Tekirdağ ili Çorlu ilçesi’nde dünyaya geldi.
Evli ve dünya tatlısı beş çocuk sahibi.
Üç erkek ve iki kız çocuğunun yanı sıra sekizde torunu var
Çalışma yaşamında ;otuz yılı aşkın bir çalışmadan sonra emekli oldu.
Bir tavsiye nedeniyle siyasetle de tanıştı.
Çorlu’da kurulan bir partiye üye oldu.
Beş yılı aşkın bu partide görev yaptı.
Vatan için elinden ne geliyorsa canla başla çalıştı.
Ancak seçimlerde gördüklerine inanamadı.
Çalışanlar,çaba sarf edenler,meydanlarda olanlar yerine,hiç alakası olmayanların tepeden inme gelip başa oturmasını içine sindiremedi.
“Siyasetin bir düzen olduğunu anladım.Yazık oldu.Ama bu demek değil ki vatan için uğraşmayacağım . Tabi ki uğraşacağım..Hem de canla başla.Eğer insan azmetmeyi bilirse yapamayacağı işler yoktur.İnsanlar ,değişik bir ortamda ne çalışan nede aklı selim, cebim dolsun laf ola beri gel.Ben inanıyorum ki böyle gitmeyecek .Düzelecek.”sözleriyle de bu tepkisini dile getirdi.
“ İki dedemin esir düşüp savaştan sağ salim çıkmaları,azimlerine, cesaretlerine, benim de onlar gibi olmamı tetiklemişlerdir “diyerek sinmeyeceği mesajını da veren Karataş,”tabi ki’ bir elle olmuyor.Bir elin nesi var.İki elin sesi’ diye boşuna dememişler.Ben uğraşıyorum kafama koyduğum şeyi zorda olsa.koşullar neyi gerektiriyorsa, hakkından gelmeye çalışıyorum .Hayat zor belki .”ifadeleriyle de ,tuttuğunu koparan bir yaradılışa sahip olduğunun altını çiziyor
İçindeki uhdelerin çok fazla olduğunu ve yazmaya kalksa belki de bir kaç roman olabileceğini de anlatan Karataş,”uhdelerimi, bazen yazdığım şiirlerime yansıtıyorum.Şiir gibi yaşayamasam da’ şükür’ diyorum. Hayırlı evlatlar yetiştirip, vatana millete faydaları olunca benden mutlusu yok.İşte benim hayatım bu kadar. Ailemle Gurur Duyuyorum .Böyle de gidecek.”değerlendirmesinde bulunuyor.
Konuğumuz Şadiye Onar Karataş’a biz de bundan sonraki yaşamında başarıya giden yol üzerinde bulunmasını temenni ediyoruz.