Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Düşünmeye, tartışmaya değil; düşünmemeye, tartışmamaya teşvik ettiklerimizdir.
* Arabamızdan, bahçemizden, evimizden, magazin haberlerinden, dizilerden, futboldan, sosyal medyadan, dedikodudan daha az zaman ayırdıklarımızdır.
* İnsan yerine koymadığımızdan olsa gerek, çocuk haklarından söz eder ama “insan hakları” deyince aklımıza gelmeyenlerdir.
* Kendimizi eğitmeden eğitme derdine düştüklerimizdir. Geleceklerini düşünelim derken, bugünlerini ihmal ettiklerimizdir.
* En çok anlatmaktan mutluluk duydukları hâlde dinlemeye üşendiklerimizdir.
* İkna etmeyi beceremediğimiz veya ikna etme zahmetine girmediğimiz için dayatmayı tercih ettiklerimizdir.
* Komşularla, arkadaşlarla, hısım-akrabayla olan yarışlarımıza alet ettiklerimizdir.
* Özgürlüğü olmayan beyin için düşünce açıklaması; kendisini tutsak edene (veya edenlere) hizmet etmekten başka bir anlama gelmediğinden olsa gerek, özgür düşünme hakkı tanımadıklarımızdır.
* Bizlerde bulunmadığını hatırlattıklarından olsa gerek, masumiyetlerinden rahatsız olduklarımızdır.
* Michael Jackson “Ben çocukların yüzünde Tanrıyı görüyorum” derken, bizim görmediklerimizdir.
* Korkutulanın korkutanı sevmeyeceğini, ona saygı duymayacağını bile bile korkutarak yetiştirmeye çalıştıklarımızdır.
Buna rağmen büyüklük gösterip, az veya çok bizi sevip sayanlardır.