Reklam

PARA BULUNDU, TEKİRDAĞSPOR LİGE KATILIYOR

PARA BULUNDU, TEKİRDAĞSPOR LİGE KATILIYOR
Yayınlama: 07.08.2026
A+
A-

 

Tekirdağspor’un 2026-2027 sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi’nde (PGL) mücadele etmesinin önündeki en büyük engel son anda aşıldı. Kulübün TFF’ye yatırması gereken 800 bin TL’lik katılım bedeli, eski başkanlardan Mülahim Kuru tarafından karşılandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig’in yerine oluşturulan Profesyonelliğe Geçiş Ligi’nde mücadele edecek kulüpler için katılım şartlarını ve mali yükümlülükleri daha önce açıklamış, ödemelerin son günü olarak Cuma günü saat 17.00’yi belirlemişti.

Tekirdağspor’da günlerdir devam eden kaynak arayışı, sürenin dolmasına yaklaşık iki saat kala mutlu sonla sonuçlandı. Kulübün lige katılabilmesi için gerekli olan 800 bin TL’lik ödeme, Tekirdağspor’un eski başkanlarından Mülahim Kuru tarafından yatırıldı. Böylece kırmızı-siyahlı ekip, yeni sezonda PGL’de mücadele etme hakkını resmen korumuş oldu.

Ödeme sürecinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku ve Tekirdağspor Kulüp Başkanı Kazım Yavuzçiftçi’nin yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Kulübün mali yükümlülüğünün yerine getirilmesi için yürütülen görüşmeler, Mülahim Kuru’nun desteğiyle olumlu sonuçlandı.

Daha önce de çeşitli dönemlerde Tekirdağspor’a maddi ve manevi destek veren eski başkan Mülahim Kuru, yaptığı katkıyla bir kez daha kulübe can suyu oldu. Son dakika hamlesi sayesinde Tekirdağspor, 2026-2027 sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi’nde mücadele ederek profesyonel lig hedefini sürdürme fırsatını yakaladı. Kuru’nun Tekirdağspor’a destek veremeye devam edeceği belirtildi

Şimdi gözler, yeni sezon öncesinde oluşturulacak kadroya ve yönetimin bundan sonraki mali yapılanma çalışmalarına çevrildi. Habertrak /Hakan Karaca

 

Marka Flower Çiçekçi