Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Ahmet Sarıkurt, Habertrak Gazetesi’ne Çorlu Belediye Futbol Kulübü’nün hedefleri, altyapı vizyonu ve gençlere yönelik projeleri hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. Sarıkurt, Çorlu’nun spor alanında yalnızca bugünü değil, geleceği de planladığını vurguladı.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, altyapıya yapılan yatırımların meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Hedefimiz; Çorlu’nun çocuklarını önce Türkiye’de, ardından uluslararası arenada başarıyla temsil edecek seviyeye taşımak” dedi.
Gençleri spor yaparken izlemenin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Sarıkurt, belediyeciliğin sadece fiziki yatırımlarla sınırlı olmadığını söyledi. “Gençlerimizin gelişimini çok önemsiyoruz. Az önce işitme engelli vatandaşlarımızla ilgili bir çalışmada bir aradaydık. Şimdi ise sahada mücadele eden gençlerimizin heyecanına ortak oluyoruz. Belediye başkanının görevi, hemşehrilerinin içinde olmak ve onların başarı hikâyelerine katkı sunmaktır” diye konuştu.
“ALTYAPIDA PLANLI VE KARARLI BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜK”
Çorlu Belediye Futbol Kulübü’nde 4-5 yıl önce başlatılan yapılanma sürecine dikkat çeken Sarıkurt, o dönem belirlenen hedeflerin adım adım hayata geçirildiğini dile getirdi. “Kulüp yöneticilerimiz ve antrenörlerimizle bir araya geldiğimizde uzun vadeli bir plan ortaya koyduk. Amacımız günü kurtaran başarılar değil, sürdürülebilir bir altyapı sistemi kurmaktı. Bugün geldiğimiz noktada bunun karşılığını görmeye başladık” ifadelerini kullandı.
Antrenör ve yönetim kadrosunun büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Sarıkurt, “Hocalarımız ve yöneticilerimiz kendi ailelerinden fedakârlık yaparak çocuklarımız için emek veriyor. Bu bilinç ve adanmışlık, başarıyı beraberinde getiriyor” dedi.
“ÇORLU, TRAKYA’YA ÖRNEK OLACAK”
Başkan Sarıkurt, Çorlu’nun spor altyapısında sadece Tekirdağ’da değil, Trakya ve Türkiye genelinde örnek gösterilen bir model haline gelmesini hedeflediklerini belirtti. “İstiyoruz ki Çorlu’nun çocukları sadece ilimizde değil, Trakya’da ve ülke genelinde örnek gösterilsin. Spor ahlakı, disiplin ve takım ruhuyla yetişen bir nesil, geleceğin en büyük kazanımıdır” diye konuştu.
Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını ifade eden Sarıkurt, belediye olarak tesisleşme, organizasyon ve eğitim desteği konusunda yatırımların devam edeceğini söyledi.
“HEDEFİMİZ DÜNYA ARENASI”
Her branşta başarıyı hedeflediklerini dile getiren Sarıkurt, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim hedefimiz bu şehrin çocuklarının sporun her alanında başarılı olmasıdır. Önce ülkemizde güçlü bir temsil sağlamak, ardından uluslararası platformlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız başardıkça biz de gurur duyuyoruz. Bu başarı yolculuğunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”
Çorlu Belediyesi’nin gençlere yönelik spor yatırımlarının artarak süreceği belirtilirken, Çorlu Belediye Futbol Kulübü’nün altyapıdan yetiştirdiği sporcularla önümüzdeki yıllarda adından daha fazla söz ettirmesi bekleniyor. Habertrak/Salih Aydın