Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Tekirdağ Süper Amatör Küme’de 2026-2027 sezonu öncesi kura heyecanı yaşandı. 14 takımın mücadele edeceği ligin fikstür kura çekimi, Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Toplantıya Futbol Tekirdağ İl Temsilcisi Zafer Ögatlar, Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Türkiye Faal Hakemler ve Gözlemciler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Barış Çardaklı ile kulüp temsilcileri katıldı.
Kura çekimi öncesinde konuşan Futbol Tekirdağ İl Temsilcisi Zafer Ögatlar, yeni sezonda mücadele edecek tüm takımlara başarılar diledi. Ögatlar, sezonun centilmence geçmesi temennisinde bulundu.
Türkiye Faal Hakemler ve Gözlemciler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Barış Çardaklı ise yeni sezonda uygulanacak futbol kuralları hakkında kulüp temsilcilerine bilgi verdi. Çardaklı, değişen kuralların sahada uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
14 TAKIMLA MÜCADELE
Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Süper Amatör Küme’nin 14 takımla oynanacağını belirterek, sezonun 18 Ekim’de başlayacağını söyledi.
Karamehmetoğlu, “Bugün Süper Amatör ligimizi 14 takımlı olarak düzenledik ve bütün kulüp başkanları ile yöneticilerinin katılımıyla kura çekimini gerçekleştirdik. 18 Ekim’de Süper Amatör Ligimiz başlıyor. 4 takımımız düşecek, 1. Amatör Lig’den de 4 takım Süper Amatör’e terfi edecek. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Sakatlıktan uzak, centilmence bir lig temenni ediyorum” dedi.
ŞAMPİYON DOĞRUDAN PGL’YE ÇIKAMAYACAK
Yeni statüde önemli değişiklikler bulunduğuna dikkat çeken Karamehmetoğlu, Süper Amatör Küme şampiyonunun doğrudan Profesyonelliğe Geçiş Ligi’ne (PGL) yükselemeyeceğini ifade etti.
Karamehmetoğlu, “Statülerde çok değişiklikler var. Direkt şampiyon olan Süper Amatör takımı PGL’ye direkt çıkamıyor. İlk üç Süper Amatör takımımız play-off’lara katılacak. Bunu Türkiye Şampiyonası gibi düşünebiliriz. Sonuçlara göre terfiler TFF tarafından belirlenecek” diye konuştu.
PGL’DE SON DÖRT TAKIM DÜŞECEK
PGL’de de statü değişikliğine gidildiğini belirten Karamehmetoğlu, daha önce uygulanan kontenjan sisteminin kaldırıldığını ve ligde son dört sırada yer alan takımların düşeceğini söyledi.
Karamehmetoğlu, “PGL’de eskiden kontenjanda sonda kalan takımımız bir alt ligi olan Süper Amatör’e düşüyordu. TFF bunu kaldırmış ve son dörtte kalan takımların düşmesini kararlaştırmış. Bunun güzel ve hakkaniyetli bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ancak benim bakış açıma göre Süper Amatör’de şampiyon olan takımın PGL’ye direkt çıkması gerekirdi. Geçen sezona kadar durum böyleydi. İkinciler de play-off oynuyordu. TFF bunları kaldırarak sistemi deplasmanlı lige çevirdi” ifadelerini kullandı.
TEKİRDAĞ KONTENJANI KALDIRILDI
Tekirdağ’ın PGL’deki kontenjan uygulamasının da kaldırıldığını belirten Karamehmetoğlu, bunun gelecek sezon açısından belirsizlik oluşturduğunu söyledi.
Karamehmetoğlu, “Bizim üç tane Tekirdağ kontenjanımız vardı. Velimeşe, Tekirdağspor ve Marmara Ereğlisi bu kontenjandan yararlanıyordu. Bu kontenjan kaldırıldı. Kontenjan kalktığı zaman Süper Amatör’deki üç takımımızın da PGL’ye çıkması halinde gelecek sezon altı takımla ligi yönetebilirsin. Ancak takımlarımız son dörtte kalıp düşerse gelecek sezon PGL’de hiç takımımız kalmayabilir. Bu da bir handikap” dedi.
TEKİRDAĞ’A BİR TAKIM İÇİN EK HAK
Tekirdağ’dan PGL’ye bir takımın çıkabilmesi için ek bir hak bulunduğunu da belirten Karamehmetoğlu, “Bir tane alıyor; en iyisini yukarı alacak. Tekirdağ’da bir tane takımımız olsun diye böyle bir bonus verilmiş diyelim” şeklinde konuştu.
Karamehmetoğlu, toplantının sonunda kura çekimine katılan kulüp temsilcilerine teşekkür ederek, amatör futbolun gelişmesi için verilen emeklerin gönüllülük esasına dayandığını ifade etti.
Süper Amatör Küme’de 2026-2027 sezonu 18 Ekim’de başlayacak. Habertrak/Hakan Karaca