DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

ÇİFTÇİNİN GÜBRE MESAİSİ

Yayın Tarihi: 21 Şubat 2024 | Son Güncelleme :

21 Şubat 2024 - 12:10

ÇİFTÇİNİN GÜBRE MESAİSİ

 

GÜBRE FİYATLARI ÇİFTÇİYİ ZORLUYOR

Türkiye’de tarımsal üretimde önemli yere sahip olan Tekirdağ’da kuraklık riski etkili olan yağışlarla ortadan kalktı. Yağışlarla yüzü gülen çiftçi, yüksek rekolte elde edebilmek için gübre mesaisine başladı. Yağışlı geçen kış mevsiminin ardından çiftçiler, gübre atmak için tarlaların yolunu tuttu.

Satın aldıkları gübreleri traktöre yükleyen çiftçiler, günün erken saatlerinde tarlaların yolunu tutup gübreyi ekinle buluşturuyor. Çiftçiler, gübre fiyatlarının yüksek olmasından dolayı gübre almakta zorlandıklarını belirtiyorlar.

“VERİMLİ BİR SEZON BEKLİYORUZ”

Çiftçinin tarlalarda gübrele çalışması yaptığını belirten Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı; “Yağışlar güzel gitti. Çiftçilerimiz tarlalarına gübre atıyorlar. Verimli bir sezon geçirmeyi umuyoruz.”dedi.

GÜBRE FİYATI YÜKSEK

Malkara ilçesinde yaşayan bir çiftçi; “Geçen sene havalar çok sıcaktı ve yağış ta çok azdı. Bu yıl ise gelen yağmurlar bizi çok sevindirdi. Yağışlı geçen kışın ardından tarlalara gübre atma mesaimiz de başladı. Buğday tarlalarımıza gübre atıyoruz. Yağışların ardından ekinlerin gelişimi için gübre atmak zorundayız. Ancak gübre fiyatlarının yüksek olması çiftçiyi zorluyor. “dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.