Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Tekirdağ’dan sadece iki öğrencinin tam puan aldığını söyledi.
500 tam puan alan iki öğrencinin de özel okul öğrencisi olmasına değinen Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma; “Bir zamanlar parmakla gösterilen, her türlü imkana sahip devlet okullarımızdan tam puan yapan yavrularımızı beklerken sonuçlar özel okullardan gelmiştir. Son on yıldır liyakat, liyakat, liyakat diye bağırdığımızda duymayanlar, görmeyenler, anlayamayanlar bu sonuçların sorumlularıdır. “diye konuştu.
Devlet okullularındaki başarısızlığın liyakatsiz yönetici atamalarından kaynaklandığını ifade eden Varma; “Okul aynı, öğretmen aynı, öğrenci aynı değişen liyakat ve ehliyet sahibi olmayan, tanıdıklarıyla anılanlara koltuk sahibi olabilmek için kırk takla atanlara teslim edilen koltuklar. Hak etmeyene teslim ettiğiniz koltuklar, çocuklarımızın geleceğine mal oluyor. Bu yöneticilerle bu iş olmuyor!” dedi.
“BÖYLE GİDERSE DEVLET OKULLARIMIZDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI GİDEREK DÜŞECEK”
Liyakatsizliğin eğitimdeki başarısızlığı doğurduğunu aktaran Varma; “Millî Eğitim Bakanlığı tarafından henüz genel raporlar açıklanmamasına rağmen ilk olarak Tekirdağ ilimizde sadece 2 öğrencimizin tam puan aldığını öğrendik. İkisi de özel okul öğrencisi. Bir zamanlar parmakla gösterilen, her türlü imkana sahip devlet okullarımızdan tam puan yapan yavrularımızı beklerken sonuçlar özel okullardan gelmiştir. Son on yıldır liyakat, liyakat, liyakat diye bağırdığımızda duymayanlar, görmeyenler, anlayamayanlar bu sonuçların sorumlularıdır. Yakın gelecekte devlet okullarındaki öğrenci sayısı daha da düşecek, özel okullar tek tercih olacaktır. Peşinde koştuğunuz o koltuklar bir bir azalacak ve zamanla bir elin parmakları kadar kalacaktır! “Liyakat” derken tam da bunu kastediyorduk!” dedi.
“BU YÖNETİCİLERLE BU İŞ OLMUYOR”
Tekirdağ’ın eğitim alanında her türlü imkana sahip olduğunu dile getiren Varma; “Tekirdağ, her imkana sahip, ülkemizin çoğu ilinden ekonomik ve kültürel açıdan çok ileri seviyede bir büyükşehir. Çocuklarının eğitimleri için her türlü imkanı sunan velilerimizin olduğu bir şehir. Bu öğrenciler bu veliler bunu hak etmiyor! Okul var, öğretmen var, her türlü donanım var. Okul öncesi eğitim oranı birçok ilin üzerinde. Okul aynı, öğretmen aynı, öğrenci aynı değişen liyakat ve ehliyet sahibi olmayan, tanıdıklarıyla anılanlara koltuk sahibi olabilmek için kırk takla atanlara teslim edilen koltuklar..
Siz sadece koltuk davası mı zannettiniz? “Liyakat” derken sadece “koltuk” meselesi zannedenler, haksızlığa uğrayanlar sadece “bir kısım yöneticiler” zannedenler, sonuçlara iyi bakın. Hak etmeyene teslim ettiğiniz koltuklar, çocuklarımızın geleceğine mal oluyor. Bu yöneticilerle bu iş olmuyor!” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZA YAZIK DEĞİL Mİ?
Okulların iyi yönetilemediğini ifade eden Varma; “İyi yönetilemeyen okullar, sadece üstleri ile iyi geçinmeyi marifet bilen yöneticiler ile önce makamlar itibarını kaybetti, sonra “devlet okulları ” eski imajını yitirdi. Adaletin, liyakatin bittiği yerde çocuklarımızın geleceği bitiyor. Adalet, liyakat , kariyer yüceltilmediği , tesis edilmediği taktirde sonuçları doğrudan ya da dolaylı olarak tüm toplum için ve nihayetinde ülkemizin geleceği için ağır sonuçlar getirecektir. 2014 yılında koltuklara bizim adamlarımızı koyalım diyen zatı muhteremler başınızı yastığa rahatça koyamayacağınız kadar vebal altındasınız. Öğrencilerin emekleri ailelerin gözyaşları sizlerin sırtınızda kamburdur. O gün koltuk peşinde koşanlar ve onları atayanlar, yazık değil mi? Hepimizin çocuklarına yazık değil mi? “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek