Tekirdağ Saray ilçesinde 16.064 m² tarla mahkamadan satılıktır

Tekirdağ Saray ilçesinde 16.064 m² tarla mahkamadan satılıktır
T.C.
SARAY(TEKİRDAĞ)(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2022/10 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Tekirdağ İli Saray İlçesi Güngörmez Mahalle Koca Armut Mevkii, 275 Parsel ( Yeni: 138 ada 8 parsel ) Toprak yapısı ve eğim bakımından tarla vasfında ve tarımsal mekanizasyona uygun olup, sulanmayan 1. sınıf mutlak tarım arazisidir. tekstürel yapısı kumlu-killi toprak yapısındadır. üzerinde iki adet ahşap baraka, bir adet çinki malzeme ile oluşturulmuş kulübe ve tel kafesle çevrili küçük bir tavuk kümesi mevcuttur. 15 adet ceviz, 10 adet elma ve 10 adet armut fidanı dikilidir. parselin yola cephesi mevcuttur. taşınmazın ormana komşudur.
Adresi Tekirdağ İli Saray İlçesi Güngörmez Mah. 275 Parsel ( Yeni: 138 ada 8 parsel ) Sayılı Taşınmaz Saray/ TEKİRDAĞ
Yüzölçümü 16.064,94 m2
İmar Durumu Yok
Kıymeti 2.098.723,76 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler ” 01/12/2006-11371 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Gereğince Yabancı Gerçek ve Tüzel Kişilere Satış ve Sınırlı Aynı Hak Tesis Edilemez. ” ” 11. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit alanı şerhi, ” ” 1. Derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. ” ” 3402 sayılı Kanunun 22. Maddesinin 2. Fıkrasının ( a ) bendi uygulamasına tabidir.
1. Satış Günü 22/11/2022 günü 13:30 – 13:35 arası
2. Satış Günü 20/12/2022 günü 13:30 – 13:35 arası
Satış Yeri : SARAY ADLİYESİ SULH HUKUK MAHKEMESİ KALEMİ ÖNÜ ZEMİN KAT
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/10 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11/10/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.
Marka Flower Çiçekçi