T.C.
ŞARKÖY
(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2021/16 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Şarköy İlçe, Gaziköy Mah. (Eski 2693) 352 Ada, 13 Parsel, sayılı taşınmaz tapu kaydında Bahçeli 2 Katlı Kagir Ev vasıflı olup,üzerinde taban alanı 48m2 yüzölçümlü zemin katı taştan, 1. katı tuğladan oluşan Kagir eski bir köyevi, Taban alanı 61m2 1. katı 71m2 yüzölçümlü 2 katlı betonarme konut, 1 adet çeşme ile muhtelif yaş ve cinste 39 adet muhtelif meyve ağacı ile 20 kök gülbulunmaktadır. Taşınmaz Köy Yerleşim Alanı içerisinde yer almakta olup, yapılaşma(imar) koşulları: E:0,75, 2 kat’dır. Ancak taşınmazın Sit Alanında kalması sebebiyle yapılaşma koşullarında hukuken çeşitli kısıtlamalara tabidir. Taşınmazın kadastral yola cephesi bulunmaktadır.
Yüzölçümü : 784,75 m2
İmar Durumu : Var
Kıymeti : 302.701,25 TLKDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler : 1.Cİ DERECEDE ARKEOLOJİK SİT ALANIDIR
1. Satış Günü : 24/10/2022 günü 15:00 – 15:05 arası
2. Satış Günü : 18/11/2022 günü 15:00 – 15:05 arası
Satış Yeri : ŞARKÖY ADALET SARAYI BODRUM ALT KAT
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/16 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.06/09/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.