T.C.
TEKİRDAĞ
İCRA DAİRESİ
2022/237 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, HÜRRİYET Mahalle/Köy, İstanbul Yalı Kolu Mevkii, 2551 Ada, 1 Parsel, F Blok, Zemin kat 14 nolu bağımsız bölümdeki iş yeri Nolu Bağımsız Bölüm Satışa konu taşınmaz bilirkişi raporunda;
YERİ VE ÇEVRE ÖZELLİKLERİ: Kıymet takdirine konu bağımsız bölümünde içinde olduğu bina şehrin hürriyet mahallesi Şehit Serkan Tuban Caddesine cephelidir. Belediyenin her türlü hizmetinden faydalanmaktadır. Genellikle yüksek gelir gruplarının tercih ettiği bir mevkidedir. Ulaşımı kolaydır.Tapu kadastro, maliye ve çevre şehircilik müdürlüğü binalarına yakındır.
ANA TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Ana bina toplam 5 katlıdır. Betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Bina asansörlü ve doğalgaz sistem kaloriferlidir. Yaklaşık 8 yıllık bir binadır. %10 civarında Yıpranması mevcuttur.Bina asansörlü ve doğalgaz sistem kaloriferlidir.
BAĞIMSIZ BÖLÜM ÖZELLİKLERİ: Kıymet takdirine konu olan işyeri gezildi, görüldü. Halihazırda boş işycridir. Projesi temin edilerek incelendi. Projesine göre bu işyeri 256,60 m2 Kullanım alanına sahiptir.Zemin seramik, duvarlar saten boyalıdır. Ön cephesi camekanlıdır.Bağımsız bölüme düşen arsa payı 434,90 m2dir. Kiralama ve satış kabiliyeti yüksektir.Taşınmaz konum itibarı ile alt ve üst yapısı tamamlanmış olup belediyenin her türlü sosyal imkânlardan istifade edebilen konut ve ticaret alanında kalmaktadır.Borçlunun hissesi tamdır.
Adresi : Hürriyet Mahallesi, Şehit Serkan Tuban Cad. No:20 Rodosto Konakları F Blok, Zemin Kat, Daire No: 14-Süleymanpaşa / Tekirdağ Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü : 11.045,11 m2
Arsa Payı : 63/1600
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı Kıymet takdirine konu olan parsel imar planında Ayrık nizam 5 kat konut alanındadır.
Kıymeti : 4.618.800,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında Ankara Ticaret Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafındanbeyan olarak;Diğer(Konusu: Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğünün 13/06/2022 tarih 70573 sayılı yazısı ile TTK nın ilgi maddelerine göre bölünme tescili yapılarak müdürlüğümüzün 468812 ticaret sicil numarasında kayıtlı Yılmaz Değerleme ve Gayrimenkul Yatırım Anonim (Bölen şirket ) ünvanlı şirkete bölünme yolu ile devir olmuştur. ) yer almaktadır.
1. Satış Günü : 01/02/2023 günü 10:00 – 10:05 arası
2. Satış Günü : 28/02/2023 günü 10:00 – 10:05 arası
Satış Yeri : Tekirdağ Adalet Sarayı Kat:-4 İcra Satış Mezat Salonu Süleymanpaşa / Tekirdağ
———————————————————————————————————————–
2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, KÖSEİLYAS Mahalle/Köy, 145 Ada, 15 Parsel, Zemin+1 normal kat 10 nolu bağımsız bölümdeki dubleks mesken -tam hisse ile borçlu adına kaytlıdır. Satışa konu taşınmazın Tekirdağ İcra Hukuk Mahkemesinin 2022/328 Esas sayılı dosyasından yapılan kıymet takdirine ilişkin bilirkişi raporunda;
Taşınmazın Konumu: Taşınmaz Köseilyas mahallesinde Üniversite caddesini dik kesen sokağın başında köşe parseldir.Ayma site evleri içinde yer almaktadır.Aqua park evlerine 150 mt, Üniveriste hastanesine 400 mt, Üniveriste caddesine 600 mt mesafededir.
TAŞINMAZIN MEVCUT DURURMU : Dubleks mesken olan taşınmaz Betonarme olarak bodrum+zemin+1. Normal katlardan oluşmaktadır.Bodrum katında : Salon, 1 oda, Çamaşır odası bulunmaktadır.,Zemin Katında : Salon, 1 oda,mutfak,banyo,tuvalet, Antre ve katlara iniş çıkışı sağlayan merdiven mevcuttur.1.Normal katta :3 oda,banyo,hol merdiven boşluğu bulunmaktadır.Meskende Salon ve oda zeminleri lam inat parke diğer hacimler seramik, Banyo tuvalet duvarlan tavana kadar fayans kaplıdır.Pencere doğramalan PVC ısı camlıdır. Giriş kapısı çelik iç kapılar Amerikan panel kapılı,duvarlar saten boyalıdır. Isınma Doğal gaz kombi ile sağlanmaktadır. Dava konusu taşınmazın toplam alanı 315m2 olup yapı yıpranması %5 tir.
TAŞINMAZIN KONUM VE ÖZELLİKLERİ : Taşınmaz şehir merkezine yaklaşık olarak 6,5km mesafede, iç dış tefnşlerinde kaliteli malzeme ve işçilik kullanılmış , çevresinde ayrık nizam inşaa edilmiş dubleks binalar olan siteler bulunmakta, sosyal ve ekonomik olarak durumu iyi olan ailelerin yaşadığı alanda,yüzme havuzlu, site çevre tanzimi tamamlanmış olup ,toplu ulaşım araçları ile ulaşımı mümkün olan,belediyenin her türlü hizmetlerinden faydalanan taşınmaz yaklaşık olarak Araştırma Hastahanesine 1200mt ve Namık Kemal üniversitesine 1500 mesafede olan konumdadır.
Adresi : Namık Kemal Mahallesi,Yaman Sok. No:19/10-Süleymanpaşa/Tekirdağ Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü : 4.702,50 m2
Arsa Payı : 482/4702
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Köseilyas Mah. tapunun 145 ada 15 parselin 1/1000 uygulama imar planı içinde aynk nizam 2 kat konut alanında kaldığı Taks :0,20 Kaks :040 olduğu belirtilmektedir.
Kıymeti : 4.500.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Taşınmaz kaydındabeyan kısmında bulunan; Diğer (Konusu: Ankara 3.Asliye Tic. Mah. 2022/86 Esas sayılı karar gereğince konkordato süresinin 04/06/2022 tarihinden itibaren 1 ay süre ile uzatılmasına karar verilmiştir. ) yer almaktadır.
1. Satış Günü : 01/02/2023 günü 10:40 – 10:45 arası
2. Satış Günü : 28/02/2023 günü 10:40 – 10:45 arası
Satış Yeri : Tekirdağ Adalet Sarayı Kat:-4 İcra Satış Mezat Salonu Süleymanpaşa / Tekirdağ
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/237 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/12/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.