Tekirdağ Süleymanpaşa’da 89 m² daire icradan satılıktır

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 89 m² daire icradan satılıktır
T.C.
TEKİRDAĞ
İCRA DAİRESİ
2017/6287 ESAS  TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, 1301 Ada, 4 Parsel, YAVUZ Mahalle/Köy, 1.KAT 3 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜM Nolu Bağımsız Bölüm satışa konu taşınrmaz 1. kat 3 nolu bağımsız bölümünün tapu kayıtlarında ana taşınmazın niteliği” arsa ” olarak kayıtlı olup taşınmazın arsasının yüzölçümü 476.78 m2’dir.Dava konusu 3 nolu bağımsız bölüm kat irtifaklı olup 6/36 arsa paylı ve mesken niteliğiindedir. Taşınmaz tam hisse ile borçluHüseyin ÖZERadına kayıtlıdır. Taşınmaz Altınova Mahallesi Şilepli Sokaktadır.Konut alanında kalmakta olup belediyenin tüm alt ve üst yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.Okullara çarşıya ,pazara yakın mesafededir.Ayrık nizam konut alanında kalmaktadır.Kuş uçuşu Barbaros Caddesine 100 metre.deniz sahiline 200 metre.Şehir merkez.ine 2000 metre.Tekirdağ Adliyesine 2500 metre.Tekirdağ Devlet Hastahanesi 3. Kısıma 900 metre mesafededir.Taşınmaz belediye sınırları içinde ve konut alanında kalmakta olması,belediyenin tüm alt ve üst yapı hizmetlerinden faydalanması, ayrık nizamda ve Barbaros caddesine yakın oluşu,3 katlı ve doğalgazlı oluşu.köşe parseli oluşu olumlu ,Ana taşınmaz binasının 15 yıllık olması.Şehir merkezine uzak olması olumsuz yönleridir.Taşınmaz zemin+2 Nonnal toplam 3 katlı olup katlar konut olarak kullanılmaktadır. 16 yıllık bir binadır.Dışı sıvalı ve boyalıdır.Asansörlü değildir.Bina doğalgazlıdır.Taşınmaz 1. kat 3 nolu bağımsız. bölüm mesken olarak kullanılmaktadır.Dairenin içine girilemediğinden projesi temin edilerek incelendi. Komşusundan alınan bilgiye göre taşınmazın içi yapılı ve kullanılabilir durumdadır. Projesine göre balkon alanlan haricinde yaklaşık 71,00 m2, balkon ve kömürlük alanlarıda dahil olmak üzere net 89,35 m2 kullanım alanına sahiptir. Taşınmaz 2 oda+salon+banyo+Mutfak +Wc+Antre+3 balkon+kömürlük hacimlerinden ibarettir.Pencereler PVC, dış kapı çeliktir.Taşınmaz doğalgazla ısınmaktadır.Doğu, batı ,güney yönlerine cephelidir.Bina Belediyenin her türlü hizmetinden faydalanmakta olup 16 yaşında olduğu bilirkişi tarafından rapor edilmiştir.
Adresi Altınova Mahallesi Şilepli Sokak Gül Apt. No=10/3-Süleymanpaşa/Tekirdağ Süleymanpaşa / Tekirdağ
Yüzölçümü 476,78 m2
Arsa Payı 6/36
İmar Durumu Var , İnşaat tarzı taşınmaz 1/1000 ölçekli,ana taşınmazın ayrık nizam 3 katlı yapı fonksiyonunda kaldığı , 10 metre ve 7 metre genişliğinde imar yollarına cephelidir köşe parselidir.
Kıymeti 400.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü 12/10/2022 günü 10:00 – 10:05 arası
2. Satış Günü 09/11/2022 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Yeri :Tekirdağ Adalet Sarayı Kat:-4 İcra Satış Mezat Salonu Süleymanpaşa / Tekirdağ

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/6287 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/08/2022

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

Marka Flower Çiçekçi