Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

ÖĞRENCİLER OKULA DÖNDÜ

208 BİN 107 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Tekirdağ’da 2022-2023 öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.
Tekirdağ il genelinde 208 bin 107 öğrenci yaz tatilinin ardından okullarına döndü. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tutarken onların heyecanına veliler de ortak oldu. Arkadaşlarına kavuşan öğrenciler, teneffüslerde okul bahçelerinde oyunlar oynadılar.
Tekirdağ’da 438’i resmi, 166’sı özel olmak üzere toplam 604 okulda eğitim öğretim yılı başladı. İl genelinde sayıları 12 bini aşan öğretmen, yeniden öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
“HEPİMİZİ GURURLANDIRACAĞINIZA İNANCIM TAM”
Yeni eğitim- öğretim yılının başlaması ile mesaj yayınlayan Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla; “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına yeni ümitler ve güncellediğimiz Gelişim Planlarımızda çok daha ileriye taşıdığımız hedeflerle başlıyoruz. Yaz döneminde okullarımızın fiziki anlamda bakım onarım ihtiyaçlarını giderip mental olarak da yeni döneme yönelik hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bakanlığımız; okul müdürlerimizden aldığı ihtiyaç talepleri ile doğrudan okullara gönderdiği ödeneklerle ihtiyaçların, okullarımızı en iyi tanıyan kişiler olan yöneticilerimiz tarafından giderilmesi yoluna gitmiş, bu anlamda okul müdürlüklerinin bildirdiği her talebe cevap vermiştir. Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı tamamlanmış, sıraların üzerinde öğrencilerimizi beklemektedir. Sevgili öğrenciler; Uzun bir yaz tatilinin ardından okullarınıza, kavuşuyorsunuz. Yeni dönemde yeni başarılarla hepimizi gururlandıracağınıza inancım tamdır. Sizleri; özgüvenli, kendi kabiliyetlerinin farkında olan ve bu doğrultuda kendini geliştiren bireyler olarak eğitim faaliyetlerinin içinde görmek istiyoruz. Bizler, sizleri yetiştirirken bu ülkenin geleceğini inşa etmiş oluyoruz. O yüzden sizlerin elde ettiği başarılarla ülkemizin istikbali daha da parlayacaktır. Her zaman sizlerin yanında olacağımızı hatırlatarak başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.” diye konuştu.
Habertrak/Serhat Yeşilipek
