Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

TANKERLERLE SU TAŞINIYOR

SU KUYRUĞU OLUŞTU
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı turistik mahalle olan Kumbağ’da su krizi yaşanıyor. Depolarda su seviyesinin düşmesi nedeniyle mahalleye su verilemiyor. Kumbağ’a gelen yazlıkçılar, su kriz nedeniyle tatillerini istedikleri gibi geçiremiyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamıyorlar.
Kumbağ Mahallesi’nde kesintiler nedeniyle ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlara Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ekipleri tankerlerle su taşıyor. Tankerlerin arkasında su almak için yarışan vatandaşlar su şişeleri ile kuyruğa girdiler.
Depolardaki su seviyesinin ciddi şekilde düşmesi nedeniyle Kumbağ mahallesine su verilemiyor. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte nüfusun artması, su talebini artırdı. Ancak suyun yeterli olmaması nedeniyle depolarda seviye düştü. Su kesintilerinin ardından Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ekipleri, mahalleye tankerlerle su taşımaya başladı. Vatandaşlar bidon ve şişelerle tankerlerin arkasında uzun kuyruklar oluşturdu. Su almak isteyen vatandaşlar, sıcak havada saatlerce sıra beklemek zorunda kaldı.
Tatillerini geçirmek üzere Kumbağ’a gelen birçok kişi, su kesintileri nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiriyor.
TESKİ’den alınan bilgiye göre kesintilerin sadece Kumbağ değil, Süleymanpaşa’ya bağlı Aydoğdu, Zafer, Çiftlikönü, Karadeniz, Çınarlı ve Bahçelievler mahallelerinde de depo seviyelerinin düşmesi nedeniyle belli aralıklarla su kesintilerinin devam edeceği öğrenildi.
Vatandaşlar, su krizine kalıcı çözüm bulunmasını istediklerini, yaz aylarında artan nüfusa göre su planlaması yapılması gerektiği ifade ettiler. Habertrak/Zekiye Türkkan