BORU HATTINDA KAÇAK İDDİASI

BORU HATTINDA KAÇAK İDDİASI
Yayınlama: 28.10.2025
25
A+
A-

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ OLAYI BİLDİRDİ

Tekirdağ’ın Sultanköy ilçesinde gaz ve kimyasal maddelerin aktarımı için kullanılan boru hattı patladı. Hattaki kaçak nedeniyle denizde kaynama meydana geldi. Olası gaz veya kimyasal madde kaçağına karşı çevre gönüllüleri durumu Tekirdağ İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne ilettiler. Bu hattın yapılmaması için daha önce çevrecilerin ve halkın itirazları dikkate alınmamıştı.

SULTANKÖY’DE BORU HATTI PATLADI

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Sultanköy Mahallesi’nde, denizde fark edilen kaynama ve fokurdama benzeri hareketlilik vatandaşların dikkatini çekti.

HATTA KAÇAK MI VAR?

Görüntülerde, denizin farklı noktalarından sürekli olarak fokurdama yükseldiği ve çevresinde suyun hareketlendiği görülüyor. Olayın yaşandığı alanın, kamuoyunda “Dolfen hattı” olarak bilinen terfi hattından dolum tesisleri güzergâhına yakın olduğu ifade ediliyor.

HATTAN KİMYASAL AKTARILIYOR MU?

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Mine Olgaç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, denizdeki bu olağandışı hareketliliğin ardından durumu Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bildirdiklerini söyledi. Olgaç, aynı zamanda Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da aranarak bölgeyle ilgili inceleme talebinde bulunulduğunu belirtti.

Sultanköy Mahallesi’nde bulunan doğalgaz tesislerine ve kimyasal dolum tesislerine deniz içindeki hattan alım yapıldığı belirtildi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

Marka Flower Çiçekçi