Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş İlker Aykut’un cenaze töreni öncesi, minarede bulunan Mustafa Kemal Atatürk portreli bayrağın indirilip yerine Türk bayrağı asılması tepki çekti. CHP’li Ozan Varan, yaşanan olaya ilişkin açıklama yaparak kınadı.
Varan, şehit cenazesinde gerçekleşen bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Tekirdağ’da Şehidimiz İlker Aykut’un cenaze töreninde yaşanan saygısızlığı şahsen kınıyorum. Şehidimizi son yolculuğuna uğurladığımız o kutsal anda, üzerinde Atatürk portresi olan şanlı Bayrağımızın indirilmesi kabul edilemez. Trakya’nın kalbi Tekirdağ’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı, kimleri neden rahatsız ediyor? Bu yapılanın asıl amacı nedir?” diye sordu.
Bayrak, Atatürk ve dini değerlerin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan CHP’li Varan, “Bu hadsizliğe karşı duracağımı ve konunun takipçisi olacağımı ilan ediyorum.” diyerek sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti. Habertrak/Serhat Yeşilipek