Reklam

‘CHP BİR ŞAHIS PARTİSİ DEĞİLDİR’

‘CHP BİR ŞAHIS PARTİSİ DEĞİLDİR’
Yayınlama: 10.09.2026
A+
A-

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Tekirdağ’da düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Valilik önünde gerçekleştirilen törene il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.

 

Çelenk sunumunun ardından CHP Tekirdağ İl Sekreteri Berrin Başol Menekşe, yaptığı açıklamada; “makamların değil, CHP’nin yanındayız” dedi.

 

 

Menekşe, CHP’nin 103 yıllık tarihinin yalnızca bir siyasi parti geçmişi olmadığını belirterek, partinin millet egemenliği, bağımsızlık, Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesiyle özdeşleştiğini vurguladı.

Açıklamada CHP’nin temel değerlerinin adalet, ahlak, erdem, liyakat ve kamu yararı olduğu belirtilirken, temiz siyaset ve temiz toplum mesajı verildi.

“CHP BİR ŞAHIS PARTİSİ DEĞİLDİR”

Törende en dikkat çeken mesaj ise son dönemde CHP’den ayrılan isimlere yönelik oldu.

Partiden ayrılanların kişisel hesaplar ve ikbal kaygılarıyla hareket ettiği savunulan açıklamada, CHP’nin birkaç kişinin ayrılmasıyla zayıflayacak bir parti olmadığı ifade edildi.

Menekşe’nin okuduğu açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi, bir şahıs partisi değildir. CHP, birkaç ikbal avcısının terk etmesiyle yıkılacak bir bina hiç değildir!” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’yi Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte millete emanet ettiği belirtilerek, partinin “sarsılmaz bir kale” olduğu vurgulandı.

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da demokrasi, adalet, liyakat, eşitlik ve kamu yararı temelinde mücadeleyi sürdüreceği mesajını verdi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

Marka Flower Çiçekçi