Reklam

Ergene Gençlerbirliği’nin Hedefi Play-Off

Ergene Gençlerbirliği’nin Hedefi Play-Off
Yayınlama: 15.10.2026
Düzenleme: 15.10.2026 15:40
A+
A-

 

 

Ergene Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Boğaç Abdurrahmanoğlu, hedeflerinin Play-Off’a kalmak olduğunu söyledi.

 

Ergene Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Boğaç Abdurrahmanoğlu, 2026-2027 sezonu öncesinde Habertrak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu mütevazı bir kadro kurduklarını belirterek hedeflerinin en az Play-Off’a kalmak olduğunu söyledi.

Ergene Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Boğaç Abdurrahmanoğlu, Süper Amatör Küme’de mücadele edecek takımlarının yeni sezon hedeflerini, kadro yapılanmasını ve altyapı çalışmalarını değerlendirdi. Kulübün geleceğini düşünerek hareket ettiklerini belirten Abdurrahmanoğlu, hem A takımda başarılı olmak hem de altyapıdan yetişen oyuncularla sürdürülebilir bir yapı oluşturmak istediklerini ifade etti.

2026-2027 sezonu için genç futbolcuların ağırlıkta olduğu bir kadro oluşturduklarını belirten Abdurrahmanoğlu, takımı 5-6 tecrübeli oyuncuyla desteklediklerini söyledi.

Mütevazı bir bütçeyle hareket ettiklerini dile getiren Abdurrahmanoğlu, “2026-2027 sezonu için genç oyuncuların ağırlıkta olduğu, 5-6 tecrübeli futbolcuyla desteklediğimiz mütevazı bir kadro oluşturduk. Hedefimiz en az Play-Off’a kalmak. Bu hedef doğrultusunda bütçemizi kontrollü kullanarak kulübümüzün devamlılığını sağlayacak, sürdürülebilir bir yapı kurmaya önem verdik” dedi.

Ergene Gençlerbirliği’nin yalnızca A takımla değil, altyapı kategorilerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Abdurrahmanoğlu, yeni sezonda altı farklı kategoride mücadele edeceklerini kaydetti.

Abdurrahmanoğlu, “Ergene Gençlerbirliği olarak bu sezon Süper Amatör Lig, U17, U15, U13, U12 ve U11 olmak üzere altı farklı kategoride mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kulübün son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini vurgulayan Abdurrahmanoğlu, görevi devraldıklarında A takımın 1. Amatör Lig’de zor günler geçirdiğini hatırlattı.

Geçmiş dönemde takımın ligde 15 puanı aşamadığını ve son sezonunda yalnızca bir puan farkla kümede kaldığını belirten Abdurrahmanoğlu, sonraki sezon sınırlı bütçeyle şampiyonluğa ulaştıklarını ve Süper Amatör Lig’e yükseldiklerini söyledi.

Geçtiğimiz sezonun da kendileri açısından önemli bir deneyim olduğunu ifade eden Abdurrahmanoğlu, “Geçen sezon düşme hattına yakın olduğumuz süreçte, devre arasında yaptığımız çalışmaların ardından seri galibiyetler elde ederek tehlikeli bölgeden uzaklaştık. Bu sezon bizim için önemli bir tecrübe oldu” diye konuştu.

Yeni sezona daha dikkatli ve planlı hazırlandıklarını belirten Abdurrahmanoğlu, lig deneyimi bulunan bir teknik ekip ile Süper Amatör Lig’de başarı göstermiş futbolcuları bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Takımın potansiyeline inandıklarını kaydeden Abdurrahmanoğlu, “2026-2027 sezonuna daha dikkatli ve planlı hazırlandık. Ligi tanıyan bir teknik ekip ile bu ligde başarı göstermiş futbolcuları bir araya getirdik. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. Hedefimiz her zaman ileriye gitmek” ifadelerini kullandı.

Ergene Gençlerbirliği’nin uzun vadeli hedefleri arasında altyapıdan yetişen futbolcuları A takıma kazandırmak da bulunuyor. Futbol okulundan başlayarak A takıma kadar uzanan bir gelişim yolu oluşturduklarını belirten Abdurrahmanoğlu, bu sezon altyapıdan beş oyuncuyu A takıma yükselttiklerini açıkladı.

Genç futbolculara fırsat vermenin kulübün geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Abdurrahmanoğlu, “Altyapıda da futbol okulundan A takıma uzanan bir gelişim yolu oluşturduk. Bu çalışmaların ilk adımı olarak, bu sezon altyapımızdan beş oyuncumuzu A takıma yükselttik. Gençlerimize fırsat vererek hem kulübümüzün geleceğini güçlendirmek hem de kendi oyuncularını yetiştiren bir yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Habertrak/ Eyüp Şahin Pakyürek

 

 

Marka Flower Çiçekçi