Havsa Festivali’nin 18’incisi coşkulu başladı

Yayınlama: 10.09.2018 11:55
A+
A-

Havsa Belediyesi’nin düzenlediği 18. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali Coşkulu Bir Şekilde Başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katıldığı festivalde binlerce vatandaş ve misafir belediye başkanı Oğuz Tekin’i yalnız bırakmadı.

Atatürk Ortaokulu önünden kortej eşliğinde Atatürk Anıtına gelen misafirler çelenk sunumu ve İstiklal Marşı sonrası Edirne Kent Konseyi El Emeği Stantlarını ziyaret etti. Daha sonra Havsa Yazlık Düğün Salonunda Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin’in Konuşmasıyla başladı. Yaptığı Konuşmada;’’ öncelikle böyle anlamlı bir festivali Havsamızda başlatan ve bu zamana kadar devam ettiren tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve tüm emeği olanlara teşekkür ediyorum. Havsa’mızın geçimi Tarım ve Hayvancılık olduğundan dolayı bizde yıllardır bölgemizin kültürünü yaşatıyoruz. Bu yıl 18.sini düzenlediğimiz Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivaline katılım geçen yıllara göre çok çok fazla. Bu da meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımızla birlikte bu işi her geçen yıl iyi yaptığımızın göstergesidir. Bizler dolu dolu 4 gün boyunca sürecek festival programı hazırladık. İnşallah hep birlikte bunu en güzel şekilde yaşayacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize ve uzak yakın demeden gelen herkese teşekkür ediyorum’ ’dedi.

‘’MUHTEŞEM HALK OYUNLARI GECESİ’’

4 gün boyunca sürecek festivalin ilk gecesinde Balkanlardan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Halk Oyunları gecesine Sarıyer Halk Oyunları Ekibiyle birlikte Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem Sarıyer Katıldı. Bosna Hersek, Babaeski, Anadolu Folklar Vakfı, Sarıyer Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Modern Dans Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI OĞUZ TEKİN’DEN FOLKLOR GÖSTERİSİ

Gençlik yıllarında Havsa’da arkadaşlarıyla Halk Oyunları oynayan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin yaklaşık 30 yıl sonra aynı arkadaşlarıyla Halk Oyunları gösterisi yaptı. 50 yaş üzeri Halk Oyunları ekibi büyük ilgi ve beğeni topladı. Vatandaşların uzun süre alkışladığı gösteride konuşma yapan Oğuz Tekin;” biz belediye olarak 9 yılda yaklaşık 500 yakın çocuğumuzu ve gencimizi yetiştirdik. Onlarda bu halk oyunlarını gönülden yaptılar, dereceler aldılar ve bizleri temsil ettiler. Tüm ekiplerimize ve siz değerli ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de gençken bu sahnedeki arkadaşlarımız Havsa da Halk oyunları oynamıştık. yaklaşık 30 yıl sonra yeniden bir nostalji yapalım dedim ve karşınıza çıktık. Aramızda okul müdürü de iş adamı da var. Ama hepimizin yüreğinde halen bu halk oyunları sevgisi var. ben tüm arkadaşlarıma ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Habertrak/Alper Eral

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi