AFAD’dan Çevik Kuvvete Enkaz Altı Kurtarma Eğitimi

AFAD’dan Çevik Kuvvete Enkaz Altı Kurtarma Eğitimi
Yayınlama: 12.12.2025
13
A+
A-

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi personeline yönelik arama-kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.

AFAD’ın toplantı salonunda verilen teorik eğitimin ardından çevik kuvvet ekipleri eğitim sahasına geçerek uygulamalı çalışmalara katıldı. Personel, arama-kurtarma ekipmanlarının doğru ve etkin kullanımı konusunda bilgilendirildi. Olası bir depremde enkaz altında kalan kişilere ulaşma ve kurtarma yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve AFAD Müdürü Taha Yasin Çekiç de eğitim çalışmalarını yerinde takip etti.

Eğitim sonrası polislerle sohbet eden Vali Soytürk, afetlere hazırlıklı olmanın ve doğru müdahalenin hayat kurtardığını vurguladı.AA

Marka Flower Çiçekçi