DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Faydalı model patentle Türkiye ahiline aday

Yayın Tarihi: 28 Eylül 2024 | Son Güncelleme :

28 Eylül 2024 - 15:44

Faydalı model patentle Türkiye ahiline aday

SANAYİNİN EMEKTAR USTASINDAN FAYDALI MODEL

 

Her yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında Ahilik kültürünü yaşatmak amacı ile düzenlenen etkinlik haftasında Tekirdağ’da bu yılın ahisi Recep Şen oldu.

Tekirdağ’da 52 yıldır traktör yetkili servisliği yapan Recep Şen, geliştirdiği faydalı model patent alan ekipmanlar ile Türkiye genelinde yılın ahisi olmaya aday gösterildi. Çok amaçlı ceraskal kriko, lastik tamir ve kaldırma aleti gibi birçok aleti geliştiren Recep Şen, traktör tamiri alanında örnek gösteriliyor.

Faydalı model patenti hakkında açıklamalarda bulunan Recep Şen; “Faydalı model patent insanlığa yararlı olan patent olarak ifade ediliyor. Biz patent başvuru yaptığımızda bizim geliştirdiğimiz aletin faydalı model patent olduğuna karar verdiler. Faydalı model patent alan ürünümüz çok amaçlı ceraskal kriko. Tamir esnasında birçok değişik parçaların bağlanıp sökülmesi ve söküldükten sonra da parçanın bu alet üzerinde sabitlenip tamir edilebilmesini kolaylıkla sağlıyor. Tamir işlemi bitince de bir kişi tarafından bu alet istenen yüksekliğe kadar kaldırıp yada indirilip ayarlanarak yerine kolaylıkla takılabiliyor. Özellikle ağır parçalar için kaldırma ve yerinden sökmede kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda güvenlikli.” dedi.

Geliştirdiği diğer aletlerden bahseden Recep Şen; “Diğer bir aletimiz ise traktör tekerleği sökme aleti. Tekerleği alttan kavrıyor. Kolaylıkla kaldırıyor. Sökme takma işlemleri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bunun gibi birçok alet ve ekipman ürettim. Ürettiğimiz ekipmanların satışını da yapıyoruz. Burada yıllardır traktör tamiri yapıyoruz. Massey Ferguson’un yetkili servisiyiz. Oğlum da bizden bu mesleği öğrendi. Devam ettiriyor. Dayım da tamir konusunda ustaydı. Ondan da öğrendik. Oğlum daha çok traktörlerdeki yazılımsal sorunlara bakıyor. Oğlum bilgisayarla traktörün elektronik sistemini tamir ediyor. Kalibrasyon yapıyor. Artık sistem elektroniğe döndü.”şeklinde konuştu.

Geliştirdiği aletlerin kansere yakalandığı dönemde ürettiğini ifade eden Recep Şen; “2002 yılında kanser hastalığı geçirdim. Boynumda bir kitle çıktı. Kemoterapi aldım. Kemoterapiyi aldığım dönemde biraz ağır geldi. Ben bu dönemde bu aletleri ürettim. Kafamı buraya yönelttim. Ceraskal, lastik sökme ve kaldırma aleti gibi aletleri yaptım. Hasatlığı unutmak için bu işe ağırlık verdim. Bu dönemde faydalı model aletleri yaptım. Kanseri atlattık. Geliştirdiğimiz alete faydalı model patent dediler. Tabi bu aletlerin satışını da yapıyoruz. Bayiler, tamirciler isteyenler oluyor.” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.