Liman bir kez daha protesto edildi

Liman bir kez daha protesto edildi
Yayınlama: 28.02.2025
Düzenleme: 28.02.2025 15:31
13
A+
A-

Tekirdağ’da, Ceyport Limanı’nın yasa dışı kapasite artışı ve çevre kirliliği nedeniyle protesto düzenlendi. Tekirdağ Kent Konseyi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, “Olayın gerçekliği tespit edildi ve ceza kesildi ancak karşılarında hiçbir güç duramadı ya da durmadı” denildi.

Çimento hammaddesinin taşınması esnasında çevreye savrulan toz ve partiküller, bölgede ciddi bir hava kirliliğine yol açtı. Bu kirlilik nedeniyle halk, günlerce toz solumak zorunda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise yalnızca 675.000 TL tutarında sembolik bir ceza uyguladı.

Ceyport Limanı, sık sık çevre kirliliği ile gündeme gelmekte ve bu kez Tekirdağ Kent Konseyi ile Süleymanpaşa Kent Konseyi tarafından protesto edildi. Liman önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını yapan Bedia İlerler, 2 Şubat 2024 tarihinde limanda gerçekleşen çimento hammaddesi ve klinker yükleme işlemleri sırasında meydana gelen toz bulutlarının, Vatan Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Altınova Mahallesi ve Ertuğrul Mahallesi’ne yayılmasına ve ciddi bir çevre felaketi oluşturmasına dikkat çekti. İlerler, bu tozların halk sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Habertrak/Gülçin Kıyıcı

Marka Flower Çiçekçi