
CHP Tekirdağ İl binası önünde kurulan sandıklarda Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu pusulaları ile partililerin ve vatandaşın oy kullanma işlemi gün boyu sürdü. İl binası önüne gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu2nun tutuklanması hakkında konuştu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.
“ADALET, HUKUK VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”
Sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir katılımın olduğu gözlemlenen seçim hakkında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da bir açıklama yaptı. Nallar, “Halk meydanlarda, sabaha kadar Ekrem İmamoğlu başkanımızın haksız yere gözaltına alınmasına ve sonrasında tutuklanmasına karşı eylemlerini sürdürüyor. Bugün de Cumhurbaşkanı adayımız olarak ön seçimde yer alıyoruz.” dedi.
Nallar, CHP’li belediyelere yönelik sürekli yapılan soruşturmaların da altını çizdi ve şunları söyledi: “3 kere İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde sandıkları patlatarak kazandık. Başkanımızı haksız yere gözaltına aldılar. Zaten ne hikmetse bu ülkede CHP’li belediyelerden başka hiçbir belediye yokmuş gibi. Nedense hep bizde ya terör ya da yolsuzluk soruşturmaları oluyor. Bu saçma sapan soruşturmalarla hedef alınıyoruz.”
“HERKES ADALET İÇİN BURADA”
Volkan Nallar, seçime katılanların geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çekerek, “CHP üyesi olan olmayan herkes burada. Sağcısı, solcusu, Kürdü, Alevisi, Lazı, Romanı, kimi ararsan burada var. Herkesin istediği tek bir şey var, adalet istiyoruz. Hukuk istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. İnsanların özgürce duygularını ifade edebilmelerini istiyoruz. Sosyal medyada korkmadan paylaşım yapabilmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Son olarak Nallar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduklarını vurguladı ve şöyle dedi: “Ekrem Başkan merttir diyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu dışarı çıkana kadar meydanları terk etmeyeceğiz. Ne Özgür Özel başkanımızı ne de Ekrem İmamoğlu başkanımızı yalnız bırakmayacağız.” Habertrak/Serhat Yeşilipek