Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Ozan Varan: Turizm, Tekirdağ’ın Geleceğidir, Plansızlıkla Değil Akılla Yönetilmelidir
DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ozan Varan, yaptığı yazılı basın açıklamasında Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin yıllardır görmezden gelindiğini belirterek, iktidara sert eleştiriler yöneltti.
Varan, “İktidar turizm için Tekirdağ’ı daha ne zaman hatırlayacak?” sorusunu gündeme taşıdı.
Tekirdağ’ın yalnızca sanayi ile değil; doğası, tarihi, kıyıları ve kültürel değerleriyle de öne çıkması gerektiğini vurgulayan Varan, özellikle Şarköy, Mürefte ve Uçmakdere gibi bölgelerin tanıtılmadığını, altyapı eksikliği nedeniyle turizmde geri kaldığını ifade etti.
“Sadece tabelalarla, broşürlerle, sosyal medya paylaşımlarıyla turizm olmaz” diyen Varan, kıyı şeridindeki plansız yapılaşmalar ve sahipsiz bırakılan sahillere dikkat çekti.
Turizme uygun imar planının hâlâ yapılmadığını hatırlatan Varan, Tekirdağ’ın birçok bölgesinde altyapının yetersiz olduğunu, bu yüzden ne yerli ne de yabancı turistin bölgede konaklamak istediğini belirtti.
DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar’ın, TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşımasını da önemli bir adım olarak değerlendiren Varan, “Sayın Avşar’ın bu çabası bizler için güç ve motivasyon kaynağıdır. Yerelde olduğu kadar Ankara’da da bu sesin duyulması, Tekirdağ adına umut vericidir” ifadelerini kullandı.
Varan açıklamasında, şehrin günübirlik değil, konaklamalı turizmle kalkınması gerektiğini vurgulayarak şu çağrıda bulundu:
“Kıyılarımıza, doğamıza, tarihimize sahip çıkalım. Tekirdağ artık günübirlik gelip geçilen değil, konaklanan, tanıtılan, turizmle kalkınan bir şehir olmalıdır. Turizm, Tekirdağ’ın geleceğidir. İlgisizlikle değil, akılla ve planla yönetilmelidir.” Haber Merkezi