Şehir Hastanesinde inme merkezi açıldı

Şehir Hastanesinde inme merkezi açıldı
Yayınlama: 08.05.2025
1
A+
A-

TRAKYA’NIN SAĞLIK ÜSSÜ

 

????????????????????????????????????

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü oldu. Hastanede yeni bir birin olarak inme merkezi açıldı. İnme merkezinin açılması ile birlikte ani müdahale süreci hastanede yapılabilecek ve inme geçiren hastalar başka illere sevk edilmeyecek. İnme merkezi açılışı 29. Dönem TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz’in katılımı ile açıldı.

Bu merkez, bölgedeki hastalar için büyük bir kolaylık ve sağlık hizmetinin erişilebilirliği açısından devrim niteliğinde bir adım oldu. Merkezle birlikte inme durumu geçiren yıllık olarak yaklaşık 1000 hasta sevkinin engellenmesi planlanıyor. Ayrıca, elektif olarak yapılan karotis ve vertebra arter anjiyoplasti işlemleri, akım yönlendirici implantasyonlar ve DSA yöntemiyle serebrovasküler hastalıkların tanı ve anevrizma girişimleri de burada yapılabilecek.
İnme Merkezinin açılmasıyla, bölgedeki hastalara daha hızlı ve etkin müdahale imkânı sunulacak, aynı zamanda sağlık hizmetleri sunumunda önemli bir adım atılmış oldu.

 

İnme Merkezi veya İnme Ünitesi, bir hastanenin veya sağlık kuruluşunun bünyesinde, inme (felç) hastalarının hızlı tanı, acil müdahale ve tedavi süreçlerini yönetmek üzere oluşturulmuş özel bir birim olduğu, ve inme, beyin kan akışının ani bir şekilde kesilmesi veya beyin dokusuna kanamaya neden olan bir durum olduğu aktarıldı.

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, inme merkezi ilimiz açısından çok önemli. Hastanemizin açılışı kadar benim için önem taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yılda 15 milyon insan inmeden etkilenmekte. Ülkemizde her 15 dakikada bir böyle bir hadise olmakta. İnmede ani müdahale çok önemli. Yoksa maluliyetle sonuçlanabilmekte. İnme merkezi zamanla yarışmak gibi bir hadisedir. İlk 4 buçuk saat damarın açılması açısından önem taşımaktadır. Bu merkezle birlikte hastalarımız il dışına sevk edilmeyecek.”dedi.

 

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, ise Türkiye’nin 41. İnme merkezinin olan merkezin açılışını  hayırlı olmasını ve şifa dağıtmasını diledi.  Uzm. Dr. Emrah Ceviz, 6 yoğun bakım yatağı 6 servis yatağı olan inme merkezinin çok önemli bir birim olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra konuşan 29. Dönem TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, şehir hastanesinin bölgenin sağlık üssü haline geldiğini ve sağlıkta yatırımların devam ettiğini belirterek emeği geçenleri tebrik etti. Daha sonra inme merkezinin açılışı kurdele kesilerek ve dua edilerek yapıldı.

 

Açılışa ayrıca; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi, Op. Dr. Lütfi Çağatay Onar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Soykırlı, Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Kirazlı, hastane yöneticileri ve hastane personeli katıldı.

 

Habertrak/Serhat Yeşilipek

Marka Flower Çiçekçi