ÜRETİME BİR DESTEK DAHA

ÜRETİME BİR DESTEK DAHA
Yayınlama: 05.12.2025
Düzenleme: 05.12.2025 15:06
10
A+
A-

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, incir yetiştiriciliğine destek verecek. Belediye tarıma ve üretime verdiği desteği arttıracak. İncir yetiştiriciliğinin verilecek bu destekle yeniden canlanması hedefleniyor.

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi destekleme çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirecek. Şarköy ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Kirazlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ortak yürütülmesi planlanan incir yetiştiriciliği projesi, 2025–2026 yılları arasında uygulanacak.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin son fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin (c) bendi doğrultusunda hazırlanan protokol kapsamında; projenin maliyetinin yüzde 50’si Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kalan yüzde 50’si ise kooperatif tarafından karşılanacak.

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

Belediye meclisinde yapılan oylamada; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Kirazlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalanması ve gerekli işlemlerin yürütülmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarımın çeşitli alanlarında sunduğu desteklere bir yenisini ekleyerek incir yetiştiriciliğinin bölgedeki gelişimine önemli katkı sağlamayı hedefliyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

Marka Flower Çiçekçi