Altyapı Takımları Nerede ?

Yayınlama: 22.08.2024
1
A+
A-

Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Kümede genç oyuncular var diye sevindik. Ancak birçok Altyapı takımın da liglerde yer almamasına bir o kadar da üzüldük. Böyle giderse hazırı tüketeceğiz.

Birçok yazımda gerek ekonomik nedenler gerekse yeni yapılanmadan dolayı genç oyunculara önem verildiğini yazmıştım.

Şu anda Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu altyapı ligleriyle ilgili daha başvuruları almadı ama lige katılmak için hazırlanan takımların sayısının azlığını görünce, içimiz acıyor.

xxxxxxx

Süleymanpaşa ilçesinden U-12 liginde katılan takım sayısı 14 iken, U-14 lige katılan takım sayısı ise bunun çok altında kaldı.

2024-2005 Futbol sezonunda Namık Kemalspor, 100. Yılspor, Tekirdağ Gücüspor, Büyük Çınarlıspor, Kazanderespor, Akçeşmespor, idman Yurduspor ve Aslan Yıldızspor  bu lige katılacaklar. Yani U-12 ligine katılan takım sayısı 14 iken bu, U-14 liginde ise 8’e düşmüş.

Peki bunun nedeni ne ? Yeniden yapılanma mı ? Yoksa 14 yaş ve üstü oyunculardan aidat adı altında para alınamadığı için ticareti mi ? Bunun cevabını sizlere bırakıyorum.

xxxx

U-17 Liginde ise durum çok daha vahim. Katılacak takım sayısı daha da aşağı düşüyor. Süleymanpaşa ilçesinde U-17 ligine katılmak için hazırlanan takımlar, Namık Kemalspor, Akçeşmespor ve Aslan Yıldızspor.  Bu sayı üçe düşmüş. Sezonun başlamasına birkaç gün kala, bazı takımlar antrenman yapmadan şapkadan tavşan gibi çıkıp ‘biz de geldik’ derse hiç şaşırmam. Ama doğru düzgün antrenman yapmadan lige katılmak ne fayda. 100. Yılspor’un U-17 oyuncularının A takımda oynatacağına da ayrı bir parantez açmak gerek.

xxxxx

2024-2025 Futbol sezonunda, Süleymanpaşa ilçesinden U-18 ligine katılan takımlar Tekirdağspor ve Namık Kemalspor. 200 Bin nüfusu aşkın bir Süleymanpaşa ilçesinde sadece iki takımımız U-18 liginde mücadele ediyor. (Bu kez Akçeşmespor’u U-18 oyuncularını A takımda oynatıp başarılı oldukları içinde ayırmak gerek)

Peki sonuç ne?  Çorlu Belediye Futbol Kulübü, Fevzipaşaspor ve Kapaklı Sitespor’dan 5-6 şar gol yiyip geri geliyoruz. Çorlu Belediye Futbol Kulübü, Fevzipaşa ve Kapaklı Site çok güçlü takımlar evet. Ama rekabet olmadığından dolayı bizde o kadar kötüyüz.

xxxxxx

U-17 ve U-18 takımları A takıma aday oyuncular değil mi ? U-17 ve U-18 Takımları olmadan A takıma nasıl oyuncular kazandıracağız.

Şu anda Kulüplerimizin A takım kadrolarında 17-22 yaş arası potansiyel genç oyuncularımız var. Peki altyapı takımlarına verilen bu önem bu şekilde devam ederse, yeni oyuncuları A takımlarımıza nasıl kazandıracağız? Böyle giderse biz hazırı tüketeceğiz.

Alttan yeni oyuncular gelmediği için, bugün 1 liraya anlaştığınız bir oyuncu 2-3 yıl içinde sizden 5 lira talep edebilir. İşte o gün, bugünkünden daha büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalırız.

Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu altyapılar için ‘Spor Çalıştayı’ yapacak. U-14 ve U-17 ligleri için çok geç ama inşallah diğer alt yapı ligleri için bir faydası olur.

Bu tablonun U-15 ve U-16 liglerinde de yaşanmaması ümidiyle….

Marka Flower Çiçekçi