Reklam

İSTANBUL MUHASARA ALTINA MI ALINDI?

Yayınlama: 02.05.2025
A+
A-

Bu satırları dün saat 12.30 sularında yazıyordum. O saat itibariyle kayda değer bir tatsızlık yaşanmamıştı. Dilerim, o şekilde de devam etmiştir.

Şimdi gelelim, söyleyeceklerimize.

            Ama Tekirdağ’da da benzer savcıların bulunabileceğini dikkate alarak söyleyelim söyleyeceklerimizi.

Şimdi sormak istiyorum iktidar sahiplerine, yani devleti yönetenlere: Dün İstanbul’un hâle neydi öyle?

Pek çok metro, metrobüs, Marmaray ve tramvay hattı, bunlardan özellikle Sirkeci, Gayrettepe ve Zincirlikuyu gibi merkezî duraklarulaşıma kapalı.Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosmanmetro hattı, Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu metro durakları,  Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattı ulaşıma kapalı.

            Adımbaşı polis, polis araçları, barikatlar… OHAL günlerini aratmayan manzaralar. İstanbul’da kuş uçurtulmuyor.

            Sanırsınız ki güzeller güzeli bir şehirmuhasara altında. Bu hâlini gören yabancılar ne derler, ne düşünürler acaba? Orasını kimse düşünmüyor.

İyi de ne istiyor1 Mayıs’ı kutlamak isteyenler?

Sadece insanca yaşam, güvenceli iş, işçi canının hiçe sayılmaması, emekçinin sömürülmemesi, vergide ve ücrette adalet, otoriterliğe ve yandaş kayırmalı uygulamalara son verilmesi, işçi ve emekli ücretlerin artırılması, sosyal adalet, grev hakkı, demokrasi, anayasanın, yasaların, kuralların eşit uygulanması gibi en temel sosyal yasalar, kararlar, önlemler.

            İstemesinler de, sussunlar mı?

            Oysa hakkını arayan, arama bilincine erişmişinsanların susturulmaları mı gerekir,yoksa takdir edilmeleri mi?

Yılda bir gün bari seslerini yükseltmeleri neden engellenmek istenir, neden bunun için her yola başvurulur? “Emek” denen kutsalın hiç mi değeri kalmadı?

            Bu insanlar işgal kuvvetlerinin mensupları mıdır ki hem detankla, topla, coplaabluka altına alınıyorlar? Böyle bir devlet halktan yana mı pozisyon almışolur, halka karşı mı?

            Oysa anayasada da belirtilmiş: Devletin görevi hakkını arayanlara geçit vermemek değil; tam tersine, bunun içingerekli tedbirleri alarak güvenliği sağlamaktır.

            Beyler, başında bulunduğunuz devlet, sizlerin olduğu kadar onların da devletidir. O devletin görevi sizlerin haklarını güvence altına alırken, onlarınkini görmezden gelmek, hatta yok saymak değildir.Olamaz da!

            Unutmayın: O polisler emrinizdeki devletten çok halkın polisleridirler. Devletten önce halkı korumakla görevlidirler. Ödenen vergilerin bir amacı da budur.

O nedenle bir an önce varmalısınız bu bilince. Değilse Türkiye’yi daha sıkıntılı günlerin beklemekte olduğunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

Marka Flower Çiçekçi