DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

HAFTANIN MAÇLARI

Google News
Haber Merkezi

Karamehmetoğlu: “Liglerimize kalite geldi”

Son Güncelleme :

12 Nisan 2025 - 12:29

Karamehmetoğlu: “Liglerimize kalite geldi”

Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Play-Off sistemiyle liglerin daha kaliteli bir hale geldiğini söyledi.

  1. Amatör kümenin ilk yarısı sona erdi. Devre arası yapılmadan maçlar kaldığı yerden devam edecek.

Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, amatör ligler ile ilgili Habertrak Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Süper Amatör Küme hakkında konuşan Karamehmetoğlu, bu ligin büyük bir çekişmeye sahne olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;”  Süper Amatör Küme, her geçen hafta daha çekişmeli bir hale geldi. İki takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Asıl mücadele ise düşme hattında yaşanıyor.  9-10 takım düşmemek için mücadele ediyor. Ligde kalma mücadelesinin son maçın bitiş düdüğüne kadar devam edeceğini düşünüyoruz.

“2. Amatör Küme Kaliteli Bir Lig”

Play-Off sayesinde 2. Amatör Kümenin en az 1. Amatör Küme kadar kaliteli bir lig haline geldiğini de ifade eden Karamehmetoğlu” Daha önceki sezonlarda lider belli olduğunda diğer takımlar mücadelesi bırakıyordu. Play-Off istemini getirerek liglerimizi daha çekişmeli hale getirdi. Bu sistemde ligde 2. Olan takımın da bir üst lige çıkma şansı doğdu. Bir çok grupta en az 3 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bu mücadele ligimizin kalitesini de artırdı” dedi.

“ U -13 ligimiz başlıyor”

Cumartesi günü başlayacak U-13 ligi ile ilgili de konuşan Karamehmetoğlu;” Akçeşmespor’un merhum Başkanı Metin Altun’un Tekirdağ futboluna geliştirmek için büyük bir katkı verdiğini belirterek;” Tekirdağ futbolu önemli bir değerini kaybetti. Merhum Başkanımızın ismini yaşatmak için TFF le görüşerek U-13 ligine ismini verdik. Bizde U-13 ligine Metin Altun’u ismini vererek onun adını yaşatmak istedik. U-13 liglerimizi Cumartesi günü başlatıyoruz. Katılım sayısının çok fazla olması bizleri sevindiriyor. Play-Off turunu alt yapımızda da uyguluyoruz. Alt yapı liglerinde son dönemde büyük bir çıkış yakaladık. Bu başarının sağlanmasında Play-Off sistemi büyük bir fayda getirdi. U-14 Liginde 2 takımımız 2. Kademede başarılı bir şekilde mücadele ediyor. İnşallah onlardan da güzel haberler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.