Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
TOGG ALIM ÖNERİSİ MECLİSTE KONUŞULDU
SEZAYİ ÇETİN TOGG’TAN MEMNUN
Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde belediyenin araç ihtiyacına yönelik elektrikli araç alımı gündeme geldi. Belediye Başkanı Volkan Nallar, belediyenin araç filosundaki eksikliklere dikkat çekerek TOGG marka yerli elektrikli aracı denemek istediklerini söyledi. Meclis Üyesi Sezayi Çetin ise TOGG kullanıcısı olarak araçtan memnun olduğunu belirterek alımı destekledi.
Meclis toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, bakanlığın yerli araç alımına ilişkin belediyeye yazılı olarak herhangi bir engel bulunmadığını bildirdiğini ifade etti.
Elektrikli araçların vergi avantajı ve enerji maliyetlerine değinen Nallar, mazot fiyatlarının yükseldiğini belirterek, “Hem vergide tasarruf ediyoruz hem elektrikli olduğu için 101 lira, 102 lira olmuş. Mazot aldı başını gidiyor. Araçların çoğunluğunda sıkıntı var. Bir de ta eski başkan dönemindeki araçlar kullanılıyor. Şimdi bu Togg’u deneyeceğiz inşallah” dedi.
ÇETİN: 1,5 YILDIR KULLANIYORUM, SON DERECE MEMNUNUM
Belediye Meclis Üyesi Sezayi Çetin de gündeme gelen araç alımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Belediyenin yerli otomobil tercih etmesini desteklediğini belirten Çetin, Togg’un herhangi bir kişi ya da gruba değil, Türkiye’ye ait bir marka olduğunu vurguladı.
Çetin, “Başkanım öncelikle böyle bir araç alımından dolayı belediyemizi tebrik ediyoruz. Belediye bu milletin belediyesi. Bu araçlar da bahsettiğimiz marka da bu ülkenin aracı. Bu ne birilerine, ne bir gruba, ne bir kişiye ait; bu ülkenin gururudur. Bu manada reklam yapmak adına söylemiyorum, ben de 1,5 yıldır kullanıyorum, son derece memnunum. Almak isteyenlere de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
NALLAR’DAN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN GÜVENLİK ENDİŞESİ
Başkan Volkan Nallar ise elektrikli araçlara yönelik kişisel çekincelerinin bulunduğunu dile getirdi. Bu endişesinin herhangi bir markaya yönelik olmadığını belirten Nallar, elektrikli araçlarda yangın riskine ilişkin kaygılarını dile getirdi.
Çetin’e aracını deneme amacıyla belediyeye vermesi yönünde esprili bir teklifte bulunan Nallar, “Senin arabanı da bize verirsen mesela kullanırız biz deneme amaçlı. Başkanım bu elektrikli araçlar konusunda benim genel şahsi bir çekincem var, marka olarak değil. Bunlar durup patlıyor, anında yanıyor, Allah korusun. Ben mümkünse eski… sizin eski arabalarınıza bırakacağız. Biz bir tanesini deneyeceğiz, siz eskiye binmeye devam edin arkadaşım. Önergen için teşekkür ederim” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek