Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Tekirdağ’da; Edirne Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan getirilen yavru sazan balıkları, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2025 yılı ’Balıklandırma Programı’ kapsamında çeşitli göletlere bir milyona yakın sazan yavrusu bırakıldı.
Tekirdağ’ın çeşitli göletlerde su olup olmadığı belli olmayan ve yaşamaları artık mucizelere kalan sazan yavrularının akıbeti de merak konusu oldu.
Aslında balıklandırma çalışmasıyla balık popülasyonunun artırılması ve iç sularda ekosistemin desteklenmesi amaçlanıyor.
Tek tehlike susuzluk değil.
Amatör balıkçılarda kontrol edilmezse popülasyona zarar gelebiliyor.
1 metreyi aşkın balık avlayanları, küçük balıkları tutup zayii edenleri de görmüyor değiliz.
Bizim merak ettiğimiz konu hangi gölete ne kadar balık bırakıldığı ve bu balıkların yaşayıp, yaşamayacağı ve de zamanlamasının tehlikeli olduğudur.
Ne dersiniz?
KURAKLIK DÜNYAYI TERSİNE DÖNDÜRDÜ
Av hayvanlarının başında gelen Tilkiye bakın ne oldu?
Ne olacak?
Piknik yapan bir gruba yaklaşan Tilki, ”ben de sizin gibi susuzluk çekiyorum.. Beni sakın vurmayın. Acıyın. ”diyerek su istedi.
Malkara ilçesindeki piknik alanında oturan vatandaşların yanına gelen tilkiyi kayda alan grup, tilkiye zara vermeden su vererek yolcu etti.
Susuzluğunu giderene kadar doya doya su içen tilki, arkasına bakmadan oradan uzaklaştı.
Dünya sanki tersine döndü