ÇİFTÇİDEN “İMDAT” ÇAĞRISI

Yayınlama: 21.12.2020 15:22
A+
A-

Çiftçilerin birikmiş borçları, bir türlü ödenemiyor.

Böyle olunca moraller bozuluyor.

Zira Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere bankalarca başlatılan haciz işlemlerinin acilen durdurulması ve borçların faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılması isteniyor.

Çiftçi, “imdat” çağrısı yapıyor.

Çiftçi, moralli olmak yerine borç batağında yaşıyor.

Neden?

Ne gecesi var, ne de gündüzü…

7/24 çalışıyor çalıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) göre, Ülkemizde tarım ve tarım sektörüne kullandırılan nakit kredi bakiyesi, 2019 yılında 106 milyar 307 milyon lira, 2019 yılı sonundan 2020 Eylül ayına kadar ise 22 milyar 941 milyon liraya ulaşmış ve yüzde 15,6 oranında artış gösterdi.

Çiftçilerin bankalara olan toplam borcunun 89 milyar 11 milyon lirası kamu bankalarına, 22 milyar 240 milyon lirası yabancı bankalara 11 milyar 690 milyon lirası ise yerli özel bankalaradır.

2020 Eylül ayı itibariyle bankalarca kullandırılan toplam kredinin % 4,3’ü,yani 5 milyar 288 milyon lirası takibe düştü.

Tarım sektöründe takibe düşen kredi tutarlarında 2015-2020 Haziran tarihleri arasında 2 kat artış olduğu gözlendi.

Çiftçilerin birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere bankalarca başlatılmış haciz işlemlerinin acilen durdurulması ve borçların faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılması zorunluluk oldu.

Biz, hatırlatalım istedik.

Bir kez daha!

Marka Flower Çiçekçi