Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın kısa süre önce Yeni Parti’ye katılmasının ardından, belediye yönetiminde önemli değişikliklere gideceği yönündeki iddialar kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
Edinilen kulis bilgilerine göre Nallar’ın, mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz’ün görevinde değişikliğe giderek, yerine kendisiyle birlikte Yeni Parti’ye geçen Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oral Çelikkol’u belediye başkan yardımcılığı görevine getirebileceği ileri sürülüyor.
Henüz resmi olarak açıklanmış bir karar bulunmazken, Süleymanpaşa Belediyesi’nde yaşanabilecek olası yönetim değişikliği şehir siyasetinin en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi.
Şirketlerin başına Çağatay Boduç mu geliyor?
Kulislerde konuşulan bir diğer dikkat çekici iddia ise belediye şirketleriyle ilgili.
Daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan, CHP’nin eski Tekirdağ İl Başkanı ve halen Yeni Parti Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç’un kardeşi Çağatay Boduç’un, Süleymanpaşa Belediyesi bünyesindeki şirketlerin yönetiminde görevlendirilebileceği iddiaları gündemde.
Çağatay Boduç daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde şirket müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Ancak ağabeyi Cenk Boduç’un Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde kardeşinin belediye şirketinde müdür olarak görev yapması, idari inceleme ve soruşturma süreçlerine konu olmuş; daha sonraki süreçte Çağatay Boduç’un görevi sona ermişti.
Şimdi ise Çağatay Boduç’un Süleymanpaşa Belediyesi şirketlerinin yönetiminde yeniden aktif bir görev üstlenebileceği yönündeki iddialar, kent siyasetinde dikkatle takip ediliyor.
Yeni Parti kongresine nasıl yansıyacak?
Tüm bu gelişmelerin Yeni Parti’nin kongre sürecine ve Tekirdağ’daki siyasi dengelere nasıl yansıyacağı ise merak konusu.
Volkan Nallar’ın parti değişikliğinin ardından belediye yönetiminde gerçekleştireceği ilk kapsamlı hamlenin, CHP kökenli bazı isimlerin görevleriyle ilgili olabileceği iddia edilirken, gözler belediye yönetimindeki diğer isimlere de çevrildi.
Özellikle CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Benan Utku’nun görevine devam edip etmeyeceği, Süleymanpaşa kulislerinde en çok merak edilen sorulardan biri olarak öne çıkıyor.
İddiaların gerçekleşmesi halinde Volkan Nallar’ın Yeni Parti’ye geçişinin ardından Süleymanpaşa Belediyesi yönetiminde yeni bir yapılanma sürecini başlatacağı yorumları yapılıyor.
Ancak kulislerde konuşulan bu iddialarla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi veya ilgili isimler tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Gözler, önümüzdeki günlerde belediye yönetiminden gelebilecek açıklamalara çevrilmiş durumda.