
(Uçmakdere Ardıçlı Tepe’ye Yapılan Betonarme Binalar! )
Tekirdağ turizminin en kalabalık olduğu, bir yerde boşalan köy ve kasabalarımıza can suyu olacak turizm projeleri bu bölgemizde kıpırdamaya başlayalı epey oldu. Özellikle yaz dönemi, Hoşköy, Mürefte, Eriklice, Şarköy yerli turist kaynıyor.
Bölgedeki turizm zamanın çok kısa olması nedeniyle, bu kadar çok turizm hareketi olsa bile turizm yatırımları için yetmiyor. Dünyanın saygılı güzel ve gelinip görülmesi gereken Ganoslar-Işıklar Dağları da bu bölgenin onuru ve Tekirdağ ve Türkiye turizmi olarak, özenle bölgenin doğallığını bozmayan yatırımlara ihtiyaç duymaktadır.
Bölgeye ait doğal ürünler, insan denen canlıyı, uygarlık tarihinden bu yana yaşatmaya, desteklemeye devam eden çok değerli ürünlerdir. Üzüm, kiraz, zeytin, ıhlamur, adaçayı, kekik, deniz, dağlar, vadiler, küçükbaş hayvancılık için otlaklar, işte tam da bu bölgemizin içindedirler…
Turizm mevsimi yaklaşırken özellikle hafta sonu bölgeye; UÇMAKDERE ŞARKÖY bölgemize dışarıdan gelen yerli turistler, günübirlik gezintiye çıkmış olanların bir bölümü adeta çevreyi kirletmek için birbirileriyle yarışıyorlar.
Yeniköy’den başlayarak Uçmakdere’ye getireceğimiz yerli ve yabancı bir turist kafilesinin dışarıya bakmasını istemezsiniz!
NİÇİN?
Etraf çöp kaynıyor… Bir cenneti böyle cehenneme çevirme kimin hakkıdır? Bu görüntülere göz yummak hangi kurum ve kuruluşların GÖRMEZ halleriyle izah edilebilinir?
Gözbebeğimiz olarak görülen, daha önceki Vali Bey’in büyük emekleriyle yamaç paraşüt sporu bölgemize iyice yerleşti. Uçmakdere’nin, Yeniköy’ün, Tekirdağ’ın tanıtımı için çok büyük etkileri olan yamaç paraşüt sporcularımızın da sorunları var. Seslerini duyurmak istedikçe duyması gerekenler duymuyorlar; NEDEN?
Yeniköy Uçmakdere arası yol kenarları-şarampol alanları iş makineleri ile temizlenmeye, çöp deryası için ise acilen pratik, kalıcı ve istikrarlı çözümler bekliyoruz. Yöre insanları ilgili yerlere gereken bildirileri yapmış olsalar da, ne hazindir ki ağır işleyen hizmet anlayışı insanlarımızı ve turizm gelişmelerimizi üzüyor, aksamasına neden oluyor…
Bölgenin bir başka sorunu ise Bungalov Turizmi! Oradaki köy meraları, köy alanları, özellikle paraşüt atlama alanı bungalov turizmi için izin verilmiş. Bölgemize, doğal yaşama faydaları tartışmaya açıldı mı? Çok iyi analiz edildi mi? Bölgemizin boşalan meraları, harman alanları, tam tersine bölgeye yeniden özendirilecek yerleşimcilerle tekrar üretime geçirilemez miydi?
Uçmakdere Ardıçlı Tepe yamaç paraşüt atlama alanı bungalov yerleşimi yetmezmiş gibi, şimdi de BETON binalara teslim oluyor. Buralara beton bina yapmak, şehrimizin, hatta ülkemizin en güzel ve en doğal yerleri için bir kayıp değil midir?
Sayın Orman Müdürlüğümüz bu konuda yöre insanı ve ülkemize daha faydalı olacak tarım ve hayvancılık destekli projeleri öne çıkarmış olsaydı, çok daha faydalı olmaz mıydık?
Kısacası, Sayın Belediye yöneticilerim ve İl Orman Müdürüm, bölgemiz doğal ve temiz kalmalıdır. Bu bölgenin tamamı Milli Park olacak, gözümüz gibi korunması gereken özel ve nadide yerlerimizden birisidir…
Yine hatırlatacağım daha önce büyüklerimizin ( Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ) sıklıkla ve özellikle valilerimiz, kaymakamlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz için hatırlattığı gibi;
“ Sahaya, sahalara inip halkın da, bölgenin de derdini dinleyin, sorunlarını bir görün; rica ediyoruz…”